ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Intrebare :
Un salariat tata vrea sa intre in crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Cand poate intra? Imediat ce a nascut sotia sau, in a 43-a zi de la nasterea copilului?
Mentionez ca sotia nu a avut serviciu in ultimile 12 luni.
Poate beneficia de acest concediu daca a avut contractul de munca suspendat prin acordul partilor conform art. 54 din Legea 53/2003 o perioada de 29 zile?
Mentionez ca este angajat din 2008, perioada de suspendare a fost in 11.05.2012 - 08.06.2012, iar sotia va naste conform programarii pe 20.06.2012.
Va multumesc!

Valentina Andronescu
 User  Valentina Andronescu
a intrebat la 12 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Daca mama nu este salariata atunci ea nu beneficiaza de concediu de maternitate pentru sarcina si lauzie, ceea ce insemna ca tatal poate solicita concediul pentru crestere copil imediat dupa nasterea copilului.

Insa acea perioada de 29 de zile de concediu fara plata va afecta stagiul de cotizare minim obligatoriu, daca acest concediu a fost acordat pentru probleme persoanle. Numai concediul fara plata acordat pentru studii urmate din initiativa angajatorului sau la aprobarea lui se ia in calcul la stabilirea stagiului pentru concediu crestere copil. Stagiul minim de cotizare prevazut de lege pentru a putea beneficia de concediu crestere copil insotit de plata indemnizatiei trebuie sa fie de 12 luni anterior nasterii copilului, timp in care dvs. sa fi realizat venituri profesionale sau din activitati agricole pentru care sa fi platit impozit pe venit conform legii. Perioada de suspendare pe care ati amintit-o va reduce stagiul de cotizare la 11 luni in loc de 12, caz in care nu puteti beneficia de concediu crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024