ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cine plateste cele 126 de zile de concediu prenatal si postnatal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In perioada concediului prenatal si postnatal (in total cele 126 de zile) angajatorul va plati salariatei cei 85 % din media ultimelor 6 luni aterioare intrarii in prenatal?
Adica in acesta perioada, in fiecare luna salariata trebuie sa se prezinte la firma pentru incasarea drepturilor salariale?
Ce se intampla in cazul in care (cel mai des intalnit in ziua de azi) salariata are salariul minim pe economie in contract dar intelegerea salariala reala este pentru o suma mult mai mare?
Stiu ca acesta este un compromis pentru angajat dar in situatia actuala cu locurile de munca, nu prea sunt alte variante decat aceasta propusa de angajator? Poate doar sesizarea autoritatilor prezentand dovezi cu privire la fraudarea statului? Si in acest caz angajatorul primeste un avertisment ori o sanctiune minima pentru ca si acesta are ''cunostinte si relatii''?

Evamaria Evamaria
 User  Evamaria Evamaria
a intrebat la 23 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2013
Veniturile primite in mana, fara sa fie trecute in contract sau alte documente (CCM / RI), se considera plata la negru si se incalca Codul fiscal. Statul este fraudat de ambele parti, angajat si angajator. Aceste sume nu intra in mod cert in calculul indemnizatiei pentru concedii medicale, vor intra numai acele venituri care au fost declarate si pentru care s-a platit contributie la sanatate.

Puteti depune o plangere la ANAF si sa solicitati un control din partea politiei fiscale. Sau, cealalata varianta, ar fi, din pacate mai dura, dar sa refuzati primirea salariului la negru.

Indemnizatia pentru concediu medical se plateste de catre angajator iar acesta isi poate recupera integral sumele de la CNAS pe baza unei cereri si a documentelor doveditoare solicitate de ei, cu conditia ca solicitarea sa fie depusa in 90 de zile de la data la care aveati dreptul la indemnizatie medicala.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024