ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CO la transformare CIM perioada determinata in CIM perioada nedeterminata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un contract de munca incheiat pe perioada determinata 01.01-01.05 se transforma in CIM pe perioda nedeterminata incepand cu 01.05. Concediul de odihna aferent perioadei 01-01-01.05 poate fi transferat in cadrul CIM pe perioada nedeterminata sau trebuie platit?

Multumesc,

Adaugata in: Concedii
Tudor Stefana
 User  Tudor Stefana
a intrebat la 15 Feb. 2021
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Feb. 2021
In intelesul aricolului de mai jos,CIM pe perioada determinata trebuie sa inceteze ca apoi sa se incheie un alt CIM pe perioada nedeterminata.Daca ati procedat asa dreptul de co aferent CIM pe perioada determinata se calculeaza pana la data incetarii.
In practica se mai procedeaza si prin incheierea unui act aditional la CIM pe perioada determinata prin tranformarea acestuia in CIM pe perioada nedeterminata si in acest caz dreptul de concediu de odihna se acorda la fel ca la un CIM pe perioada nedeterminata.La art 41 din codul muncii este prevazuta ca posibilitate de incheiere act aditional la CIM pentru modificarea duratei CIM , dar in acceptiunea mea se refera doar la prelungirea perioadei pentru CIM incheiat pe perioada determinata de timp nu pentru transformarea unui CIM pe perioada determinata in determinata.Incheierea unui CIM pe perioada determinata se face doar in anumite situatii potrivit codului muncii republicat
Art. 86
(1) Angajatorii sunt obligati sa informeze salariatii angajati cu contract individual de munca pe durata determinata despre locurile de munca vacante sau care vor deveni vacante, corespunzatoare pregatirii lor profesionale, si sa le asigure accesul la aceste locuri de munca in conditii egale cu cele ale salariatilor angajati cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata. Aceasta informare se face printr-un anunt afisat la sediul angajatorului.
(2) O copie a anuntului prevazut la alin. (1) se transmite de indata sindicatului sau reprezentantilor salariatilor

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024