ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


CO vs CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. As avea cateva intrebari cu privire la concediul de odihna si la cel de maternitate, mai exact care dintre ele este platit mai bine cel de maternitate sau concediul de odihna? Este posibila plata ambelor concedii daca se suprapun?

Adaugata in: Concedii
Daniela Marina
 User  Daniela Marina
a intrebat la 09 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Sep. 2013
Pe parcurul derularii CM insa nu puteti intra in CO, suspendand CM. Numai in conditiile pe care vi le-am exprimat se poate trece de la CM la CO.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2013
Cele doua concedii nu se pot suprapune, in primul rand. Daca pe parcurul CO apare un concediu medical, fie el si de maternitate, cel de odihna se va suspenda si va putea fi realuat mai tarziu si finalizat. Iar ca sa intrati din CM pentru maternitate in CO, inainte de finalziarea CM, este nevoie de intervenita medicului prescriptor, care sa modifice certificatul medical sub semnatura si parafa, astfel incat sa puteti reveni mai devreme. Cu mentiunea ca nu puteti efectua un concediu de lauzie mai mic de 42 de zile conform legii.

CO si CM au prevederi diferite. CO este un drept efectuat in natura si pe durata caruia beneficiarul primeste cel putin salariul cuvenit pentru acea perioada, iar CM este cazua de suspendare a CIM si se plateste cu o indemnziatie medicala ce reprezinta, in cazul maternitatii, 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni anterioare celei in care se acorda concediul medical. Durata CM nu influenteaza CO anual cuvenit, conform legii europene (Directiva CE 88/2003).


Alte intrebari despre Concedii