ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Combatere abuz concedii medicale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Se poate reglementa prin regulament intern ca dupa intoarcerea din concediu medical angajatii sa prezinte la angajator copie dupa tratamentul prescris de medic si copie dupa chitanta cu care au fost achizitionate medicamentele?

Adaugata in: Concedii
Monica Neag
 User  Monica Neag
a intrebat la 02 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 02 Ian. 2013
31) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi ?n incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se efectuează de către plătitorii de indemnizaţii, ?nsoţiţi, dacă este cazul, de un reprezentant al poliţiei, av?ndu-se ?n vedere programul individual de recuperare recomandat de către medicul specialist. Verificarea prezenţei asiguraţilor nu va afecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti garantate de Constituţia Rom?niei, republicată.

(32) Pentru persoanele aflate ?n incapacitate temporară de muncă ce refuză verificarea prezenţei ?n condiţiile alin. (31), plata indemnizaţiilor ?ncetează de la data la care s-a constatat acest fapt, ?n condiţiile prevăzute ?n normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

(33) Nerespectarea prevederilor art. 31 lit. c) atrage neplata indemnizaţiei de asigurări sociale de sănătate ?ncep?nd cu data de la care s-a constatat aceasta.

(4) ?n cazul constatării nerespectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, vor fi sesizate comisiile de disciplină din cadrul colegiului medicilor de la nivelul fiecărui judeţ, respectiv din cadrul Colegiului Medicilor Bucureşti sau, după caz, din cadrul Colegiului Medicilor Dentişti din Rom?nia, pe domeniul de competenţă, precum şi unităţile cu care medicii se află ?n relaţii contractuale, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.
;;;;

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 02 Ian. 2013
Control si jurisdictie
Art. 51din OUG 158 DIN 2005 actualizata

(1) Controlul modului de acordare a concediilor medicale si de eliberare a certificatelor de concediu medical se realizeaza de catre echipe formate din personal din cadrul serviciilor specializate din structura CNAS, respectiv a caselor de asigurari de sanatate. in cazuri justificate, CNAS, respectiv casele de asigurari de sanatate, coopteaza reprezentanti ai Ministerului Sanatatii Publice sau ai directiilor de sanatate publica si ai directiilor medicale ori ai structurilor similare din ministerele si institutiile din administratia publica centrala cu retea sanitara proprie.

(2) Controlul se realizeaza ca urmare a sesizarii casei de asigurari de sanatate de catre platitori, precum si prin sondaj, la initiativa autoritatilor abilitate sa realizeze controlul.

(3) Controlul privind respectarea obligatiilor prevazute in conventiile incheiate de catre medicii curanti cu casele de asigurari de sanatate se efectueaza de catre organele de control ale CNAS, respectiv ale caselor de asigurari de sanatate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Ian. 2013
Presupun ca nu. Problemele de sanatate sunt incadrate la un regim de confidentialitate.
Ceea ce intentionati dvs. s-ar justifica numai daca angajatorul ar suporta total sau partial contravaloarea tratamentului. Suma ar fi ca un avantaj in favoarea sal.ariatului.
Daca angajatorul are rezerve privind starea de sanatate a salariatului consemnmata in certificatul medical de medic are la indemana alte mijloace de actiune pentru edificare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024