ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Comisie prelungire concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, as dori ajutorul dumneavoastra intr-o problema legata de concediul medical. Eu sunt diagnosticata cu Limfom Hodgkin (cod diagnostic 14) si sunt in tratament de la inceputul lunii Aprilie anul curent, implicit am beneficiat de concediu medical din luna Aprilie pana la sfarsitul lunii octombrie anul curent, acordat de catre medicul specialist. As dori sa stiu in primul rand cand trebuie prelungit concediul medical de catre medicul expert al asigurarilor sociale(comisie), pentru ca am inteles ca durata de acordare a concediul medical este mai mare in cazul anumitor boli speciale cum este cancerul. A doua intrebare este: daca ar fi trebuit sa merg la comisie pana acum si nu am fost si totusi am beneficiat de concediu medical de la medicul specialist, ce solutie exista? Va multumesc anticipat!

Livia Vasile
 User  Livia Vasile
a intrebat la 19 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Oct. 2013
In cazul neoplaziile persoana asigurata are dreptul la un concediu medical de un an de zile, cu posibilitatea prelungirii pana la 6 luni. La comisie se merge in cazul in care se doreste prelungirea concediului medical peste un an.

ART. 13 - OUG 158/2005

(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile ?n interval de un an, socotită din prima zi de ?mbolnăvire.
(2) ?ncep?nd cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist p?nă la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare ?n cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:
.............................
b) un an, cu drept de prelungire p?nă la un an şi 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală şi urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, ?n funcţie de stadiul bolii;

Normele de aplicare a OUG 158/2005, Ordinul 60/32/2006:

Art. 24. - (1) Concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca se acorda pe o durata de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotite de la prima zi de imbolnavire.

(2) incepand cu a 91-a zi, concediul medical se poate prelungi pana la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.

(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este mai mare in cazul unor boli speciale şi se diferentiaza dupa cum urmeaza:
.............................................
b) un an, cu drept de prelungire pana la un an şi 6 luni de catre medicul expert al asigurarilor sociale, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza meningeala, peritoneala şi urogenitala, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, in functie de stadiul bolii;
.............................................

Art. 24.1. - (1) Prevederile art. 24 nu sunt aplicabile persoanelor care intra in campul personal de aplicare a Ordinului preşedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 592/2008, cu modificarile şi completarile ulterioare.
(2) Durata de acordare a concediului şi a indemnizatiei pentru incapacitate de munca este cea transmisa de institutia de la locul de şedere.

Art. 27. - Asiguratii bolnavi de SIDA sau neoplazii de orice tip, in functie de stadiul bolii, beneficiaza de concediu medical pana la duratele maxime prevazute de lege.

Art. 29. - In situatiile prevazute la art. 26, 27 şi 28, certificatele de concediu medical se elibereaza pentru perioade de maximum 30 de zile calendaristice numai de medicul curant din unitatile sanitare care acorda asistenta medicala in specialitatile respective.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024