ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Compensare in bani CO neefectuat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am si eu urmatoarea intrebare. O persoana care in iunie 2014 indeplineste varsta standard de pensionare si sustine ca nu si-a efectuat integral concediul de odihna pentru anul 2013 si binenteles nici 2014 (ianuarie-iunie) poate beneficia de compensarea in bani a zilelor de CO neefectuat si pentru zilele din 2013? Mentionez ca persoana respectiva nu are cerere de solicitare a zilelor de CO pentru 2013, pentru a demostra ca din motive obiective nu si l-a efectuat, doar afirmatia doamnei ca nu a avut timp.

Mirela Nina
 User  Mirela Nina
a intrebat la 03 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2014
Angajatorul trebuie sa aiba o evidenta (in poontaj si poate chiar si printr-un document separat) a zilelor de CO efectuate de salariatii sai, iar zilele se acorda numai pe baza cererii scrise a salariatului. Cat timp salariata are zile neefectuate din 2013 si vor exista zile si din 2014 neefectuate la data incetarii, i se vor compensa toate aceste zile conform legii, dupa incetarea raportului de munca. Angajatorul, pe de alta parte, trebuie sa se asigure ca salariatii sai isi efectueaza concediul in natura, iar pentru acest lucru trebuie sa recurga la programarea colectiva sau individuala a zilelor de CO pentru anul respectiv. Programarea se face de obicei la finalul anului in curs pentru anul urmator, sau in primele zile ale anului in unele cazuri.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024