ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cu ce articol pot concedia un angajat care nu a mai venit la munca de 10 zile si nici nu raspunde apelurilor telefonice?
S-au ce trebuie facut in acest caz?
Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Adriana Coman
 User  Adriana Coman
a intrebat la 09 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Nov. 2011
Un prim pas ar fi sa incercati sa luati legatura cu familia lui si sa aflati ce s-a intamplat cu el, aceasta daca salariatul v-a lasat un numar la care sa puteti apela in situatii de urgenta.

Absentele nemotivate sunt considerate abatere disciplinara. In cazul in care nu reusiti sa dati de el in nici un fel, daca CCM aplicabil sau regulamentul intern prevede ca posibilia desfacerea CIM pe motivul absentelor nemotivate, atunci puteti desface raportul de munca pe motive imputabile salariatului. Daca insa in aceste documete nu este prevazuta desfacerea CIM ca urmare a acestor absente, atunci va trebui sa treceti prin etapele unei cercetari disciplinare. Astfel, salariatul va fi convocat in scris pentru cercetare disciplinara, nu inainte de a alcatui comisia de ancheta. Convocarea se poate face si prin scrisoare recomadata in sa se considera infaptuita atunci cand salariatul semneaza pentru primirea ei. Convocarea poate avea doua rezultate: fie salariatul nu primeste scrisoarea caz in care convocarea nu este indeplinita, fie salariatul o primeste dar nu se prezinta pentru cercetare. In cea de-a doua situatie aveti dreptul, daca salariatul nu se prezinta si nu motiveaza obiectiv absentele, sa dispuneti desfacerea CIM fara a mai trece prin etapele unei anchete. Daca insa nu primeste convocarea atunci cel mai si nu puteti da de el in alt mod, contactat ITM sau inspectia muncii si comunicati situatia pentru a putea rezolva situatia astfel incat ITM sa nu considere desfacerea CIM ca fiind ilegala.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024