ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere salariat inchidere post la revenirea din concediu crestere copli


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea sa imi spuneti cum putem sa procedam pentru inchiderea unui contract de munca pentru un salariat care urmeaza sa vina din concediu de crestere copil la sfarsitul lunii decembrie. Este singurul salariat la firma care a mai ramas incadrat, are contractul suspendat in acest sens.
Cand comunicam decizia salariatului, ce trebuie sa contina? Am inteses ca este ok dat fiind ca este inainte de 2011 si se aplica prevederile OUG 148 /2005. Firma se va suspenda in ianuarie 2013.

Multumesc anticipat!

Adaugata in: Concedii
Silvia Petrescu
 User  Silvia Petrescu
a intrebat la 31 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Oct. 2012
Notificati in scris salariatul respectiv privind concedierea si motivul ei (presupun ca vorbim de desfiintarea postului), acordandu-i preavizul minim de 20 de zile lucratoare prevazut de lege. Intr-adevar, concedierea poate fi dispusa imediat dupa revenirea in unitate, neaplicandu-se prevederea referitoare la concedirea timp de 6 luni de la revenire. In OUG 148/2005 ea nu exista.

Dupa finalizarea preavizului intocmiti decizie de concediere si operati in Revisal.

Daca vorbim de incetarea activitatii ca urmare a falimentului sau reorganizarii judiciare puteti dispune concedierea si pana la terminarea conceidului, inainte de revenirea salariatului. Insa trebuie sa il notificati.

Daca firma isi inceteaza existenta in conditiile legii, contractele de munca inceteaza oricum de drept. Dvs. doar constati prin decizie acest lucru.

Insa in cazul in care nu este vorba nici de reorganizare judiciara si nici de faliment, va trebui sa asteptati pana la terminarea concediului pentru a putea concedia respectivul salariat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024