ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concedieri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, pe data de 1.11.2012 m-am angajat la o firma de jocuri de noroc iar pe data de 17.01.2013 am fost obligata de angajator sa imi dau demisia deoarece pe data de 16.01.2013 am solicitat o adeverinta pentru medicul de familie pentru aprobarea concediului prenatal. La aflarea de catre angajator ca sunt insarcinata acesta m-a obligat sa imi dau demisia de acord comun. Mai am dreptul la concediul de crestere a copilului in acest caz? Sau ce ar trebui sa fac ca sa pot avea dreptul la concediul de crestere a copilului?
Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Oana Elena Anton
 User  Oana Elena Anton
a intrebat la 29 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2013
Ati incetat cu acordul partilor, sa inteleg. Nu exista demisie de coumun acord.

Din pacate ati iesi in pierdere daca ati incetat cu acordul partilor sau demisie pentru ca pe de o parte nu mai aveti dreptul al concediu medical de maternitate, incetarea neavand loc din motive neimputabile dvs. Pe de alta parte ati pierdut dreptul la somaj, chiar daca aveti stagiul minim de cotizare nu aveti motiv neimputabil dvs la incetarea contractului. Daca reusiti sa va reincadrati in munca atunci puteti acoperi perioada ramasa pana la nastere astfel incat sa realizati cele 12 luni prevazute de OUG 111/2010 pentru indemnizatie crestere copil si sa puteti beneficia de acest dept.

Pe viitor, angajtorul nu are dreptul sa va ceara sa va dati demisia, iar dvs puteti oricand refuza o astfel de incetare. Nu prea aveti cum sa dati inapoi si nu puteti contesta o astfel de incetare, pentru care, legal si dovedit prin documentele semante, v-ati dat acordul.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024