ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Concedii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Concediul fara plata este considerat vechime in munca daca a fost solicitat in interesul angajatului ? Concediul medical este considerat ca vechime in munca? Care este nr maxim de zile C.M. de care pot beneficia intr-un an,ca sa nu ajung la comisia medicala de expertiza ? Daca ajung la 89 de zile de C.O. si voi avea nevoie de alte zile de C.O. cum voi proceda? Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Caraianis V
 User  Caraianis V
a intrebat la 19 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2012
Concediul fara plata nu se ia la initiativa angajatului ci la cererea angajatului. Concediul fara plata pentru studii urmate din initiativa angajatorului nu afecteaza vechimea in munca. Insa pentru un concediu fara plata obisnuit nu se platesc salariul si cotizatiile aferente, ceea ce inseamna ca nici cotizatia pentru sistemul de pensii nu este platita conform legii, perioada nefiind asimilata stagiului de cotizare.

Pe parcrsul unui an calendaristic un salariat poate beneficia de 183 de zile de concediu medical, concediu ce poate fi prelungit cu inca 90 de zile la sugestia medicului, insa intr-un astfel de caz riscati sa intrati intr-o evaluare a medicului de medicina muncii.

Nu puteti avea 89 de zile de concediu de odihna pe an, asta ar insemna aproape 3 luni de concediu de odihna pentru un an calendaristic, ceea ce in practica nu exista. Presupun ca va referiti la zilele de concediu medical mai degraba decat de odihna, caz in care pentru prelungirea perioadei este nevoie de avizul medicului. Trebuie sa aveti in vedere insa faptul ca angajatorul este indreptatit, prin lege, sa faca un control la domiciliul salariatului, insotit de autoritati, pentru a verifica daca acel concediu medical este acordat in mod legal, si daca angajatul intr-adevar a avut nevoie de el.

Alte intrebari despre Concedii