ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Din 6.12.2011 am intrat in concediu medical cod indemnizatie 01 datorita unor probleme de sarcina pana in 8.03.2012 cand am inceput prenatalul. Data probabila a nasterii este 15.05.2012.
intrebari:
1 la concediu postnatal am dreptul 42 de zile fix sau diferenta pana la 126? 126-zile prenatal?
2 dupa terminarea postnatalului pot lua imediat concediu de odihna pe anul acesta? avand in vedere ca in 2012 am fost doar in concediu medical+prenatal ,nu am lucrat deloc. Precizez ca nu doresc sa iau concediu de crestere a copilului,va lua sotul. Multumesc anticipat.

Adaugata in: Concedii Concedii
Anca Vornicu
 User  Anca Vornicu
a intrebat la 28 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adriana Pelcaru la 30 Apr. 2012
Concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea efectiv lucrata intr-un an calendaristic. Concediul medical reprezinta perioada de suspendare de drept a contractului de munca, deci de inactivitate, perioada in care salariatul nu lucreaza si in care i se suspenda activitatea, salariul, sporurile si alte drepturi contractuale. Daca salariatul este in concediu medical sa spunem 60 de zile, lucrand 10 luni din an in loc de 12 luni, atunci salariatul va beneficia de concediul de odihna aferent celor 10 luni lucrate. In multe cazuri angajatorul nu tine cont de zilele de concediu medical atunci cand acorda concediul de odihna, daca primul nu este acordat pentru o perioada mare de timp, ci doar pentru cateva zile putine la numar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Pelcaru
 User Adriana Pelcaru
a raspuns userului diana miha la 29 Apr. 2012
Din cate stiu eu, aliniindu-ne la directivele uniunii Europene, concediul medical nu reduce zilele de concediu de odihna, deoarece, se considera ca acest concediu pentru incapacitate temporara de munca, nu este din initiativa noastra, implicit nu este ceva intentionat asa cum este concediul fara plata. Doar pentru concediu fara plata, absente nemotivate si invoiri se reduce din dreptul de co.
Daca nu am dreptate, va rog sa argumentati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2012
Pentru anul 2012 veti beneficia de concediu de odihna proportional cu timpul efectiv lucrat pana la sfarsitul anului.
Daca dumneavoastra intentionati sa reluati activitatea inainte de expirarea celor 126 de zile de concediu de maternitate, puteti. Aveti totusi in grija sa va luati cele 42 de zile de concediu postnatal .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2012
Concediul postnatal este alcatuit din 42 zile plus restul de zile pana la 126 zile. Dar in cele 126 zile sunt incluse si zilele de prenatal. Daca prenatalul a inceput pe 08.03 si credeti ca nasteti pe 15 mai atunci din cele 126 zile se consuma aprox 70 zile. Ramane postnatalul de 56 zile , adica 42 de lauzie obligatorii plus diferenta de 14 zile. De concediu de odihna nu beneficiati, intrucat ati fost in medical tot anul 2012.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024