ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Multumesc frumos de raspunsuri. D-na Diana Miha afirma ca : "Vedeti ca legea va obliga, daca tatal intra in CIC, sa va luati si dumneavoastra minim o luna de concediu ingrijire copil si in perioada asta tatal se duce la servici." Este adevarat? Daca da pot lua acesta luna imediat dupa incheierea celor 126 de zile, si apoi tatal restul pana la un an?
Multumesc

Adaugata in: Concedii
Anca Vornicu
 User  Anca Vornicu
a intrebat la 02 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2012
Da, este adevarat, in anumite conditii. Daca ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a concediului crestere copil, atunci parintele care nu opteaza pentru concediu crestere copil de 1 an sau 2 va trebui sa intre in concediu 1 luna de zile din totalul concediului de crestere copil. Puteti lua aceasta luna oricand dupa terminarea concediului de lauzie, incepand cu cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului sau, daca acest concediu este mai lung, din ziua imediat urmatoare ultimei zile de concediu lauzie.

Art. 11
Dreptul la concediul pentru cre??terea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. 1 se acord?? pe baz?? netransferabil?? persoanelor ai c??ror copii se nasc ??ncep??nd cu data de 1 martie 2012, precum ??i celor aflate ??n situa??iile prev??zute la art. 8 alin. 2, ??ncep??nd cu aceast?? dat??, ??n situa??ia ??n care ambele persoane din familia respectiv?? ??ndeplinesc condi??iile de acordare a acestuia, dup?? cum urmeaz??:
a cel pu??in o lun?? din perioada total?? a concediului de cre??tere a copilului este alocat?? uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b ??n situa??ia ??n care persoana prev??zut?? la lit. a nu solicit?? dreptul la concediul care ??i revine, cel??lalt p??rinte nu poate beneficia de dreptul la concediu ??n locul acesteia.

Daca nu luati aceasta luna, ea se va scade din totalul celor de concediului si se va pierde.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024