ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Ma confrunt cu o problema la locul de munca. Lucrez in turism 1 zi si 2 zile libere si doresc sa-mi iau concediu pt 1 zi cand nu as veni la munca. Anul trecut am facut cerere pt 3 zile deoarece nu lucrand 1 zi nu am am cele 2 zile libere, dar anul asta sefa ne-a zis sa facem cerere pe 5 zile, pt ziua aceea cand lipsim deoarece si zilele de sambata duminica se consedera lucratoare in turism.
Doresc sa va intreb cum este in realitate. Va multumesc

Adaugata in: Concedii
Stefan Andrei
 User  Stefan Andrei
a intrebat la 24 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mai. 2012
La stabilirea perioadei de concediu nu se iau in calcul sarbatorile legale, zile libere legal, sau cele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca / regulament intern. Exista angajatori care acorda ca zile libere, spre exemplu, a treia zi de Pasti, Ajunul Craciunului, ziua Programatorului IT etc, zile care apar prevazute in contractul colectiv / regulament intern.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Mai. 2012
Zilele de sambata si duminica pot deveni zile lucratoare prin specificul companiei. Insa in momentul acordarii concediului de odihna aceste zile de week-end nu se iau in calcul. Concediul de odihna se acorda numai in zilele lucratoare, aceastea fiind luni-vineri inclusiv. Daca salariatul lucreaza in week-end atunci el beneficiaza de alte doua zile consecutive drept repaus saptamanal plus un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau prin cel individual. Aceste prevederi le regasiti in cuprinsul codului muncii republicat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024