ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concedii de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am avut un angajat care pe parcursul anului si-a luat concediul de odihna fractionat adica 1 zi, 2 zile etc sau se intampla ca sa ma sune ca azi de exemplu nu vine la lucru si sa-l pontez in concediu de odihna.
Are 3 zile cand pur si simplu a doua zi am uitat sa-l pun sa-si faca cererea de concediu dar in condica de prezenta este trecut in concediu si nici nu s-a semnat in cele 3 zile. Acum nu este multumit cu plata ultimei luni si mi-a cerut sa-i fac copie dupa cererile lui de concediu ca vrea sa le duca la fortele de munca (probabil itm).
Mai am o problema: eu lasam condica de prezenta in vestiar si la un moment dat a disparut. Am anuntat directorul la vremea respectiva verbal (care intre timp si-a dat demisia) pentru ca nimeni nu a recunoscut ca ar fi luat-o.
De asemenea, acum recent dupa ce respectivul si-a facut cererea de lichidare au disparut 2 foi din condica actuala. De data asta i-am pus pe cei prezenti sa faca o declaratie ca condica exista, ca s-au semnat in condica si am reconstituit-o in sensul ca i-am pus sa se semneze din nou. De sf Pasti, deoarece nu am primit prima, ni s-a dat 2 zile libere platite (adica ne-am luat liber dar ne-am pontat fiecare cand a avut nevoie in aceasta perioada). Intrebare: el poate folosi condica de prezenta ca argument daca a luat-o el? Pot fi pasibila de amenda daca nu si-a facut cerere de concediu pentru aceste 3 zile diferite? Sunt obligata sa-i fac copie dupa cererile lui de concediu? Avem camere de luat vederi si se poate vedea cand a fost la lucru, se poate lua in considerare aceste camere?
Multumesc.

Mariana Manda
 User  Mariana Manda
a intrebat la 19 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2013
Concediul de odihna trebuie sa aiba intotdeauna la baza o cerere a salariatului aprobata de angajator, nu se ponteaza doar pe baza unui telefon sau a intentei angajatorului de a acoperi absenta salariatului. Chiar daca v-a sunat ca nu vine la lucru. nu poate fi pontat in concediu de odihna. El poate fi in concediu medical daca prezinta certificat in acest sens, eliberat de medic, sau in CO sau CFP daca le-a cerut anterior. Altfel se considera absenta nemotivata. Aici este gresala angajatorului.

Condica de prezenta trebuie lasta intr-un loc sigur, si nu intr-o incapere nesupravegheata in asa fel incat oricine ar putea sustrage acel document.

Daca angajatul in cauza a sustras acest document si este gasit in posesia lui, fara a exista un acord prealabil al angajatorului, el poate fi acuzat de furtul unui document important si care ar afecta toti salaratii, din punctul meu de vedere este furt.

Problema zilelor de concediu apare in pontaj nu in condica, primul este completat de angajator, in mod obligatoriu (evidenta orelor de lucru) iar al doilea de catre salariat. Lipsa cererilor de concediu pot fi o problema in cazul in care apare in pontaj ca fiind in CO in acele zile, fara cerere la dosar. Ar fi trebuit pontat nemotivat, pentru zilele respective si neplatit.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Radu Anton Gratiela Petrescu Viviana Serni alexei delimart G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024