ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedii maternitate si crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Daca aveti bunavointa sa ma lamuriri si pe mine in urmatoarea situatie, v-as fi recunoscatoare: momentan sunt insarcinata in aproape 7 luni si ar urma sa nasc dupa 15 septembrie; lucrez in invatamant cu contract determinat, ce va expira pe 31 august.
Problema: la ce solutii pot apela pentru a beneficia de concediu crestere copil, fara sa apara intrerupere activitate; daca este avantajos sa ma inregistrez la somaj sau sa imi iau acel concediu prenatal pana la data nasterii? Pentru mine este cam incetosata situatia, de aceea nici nu stiu sa adresez intrebarea succint...sper sa ma lamuriti d-voastra. Va multumesc!

Adaugata in: Concedii
Claudia Pastravanu
 User  Claudia Pastravanu
a intrebat la 26 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2012
Legea 76 din 2002 actualizata
Art. 45. - 1 Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:

g pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap;


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2012
Somajul va avantajeaza, da, pentru ca se asimileaza stagiului de cotizare pentru acordarea indemnizatiei crestrere copil. Depuneti dosarul pentru somaj imediat dupa incetarea contractului. Chiar daca nu primiti indemnizatia imediat, se va lua in considerarea perioada in care figurati inregistrata la ANOFM drept perioada asimiliata stagiului. Pe durata sau la finalul somajului puteti intra in concediu de maternitate pana la nasterea copilului iar ulterior solicitati acordarea indemnizatiei. Important este ca la nasterea copilului sa puteti avea cele 12 luni stagiu prevazute de OUG 111/2010. Concediul medical de maternitate se acorda si persoanelor care si-au pierdut calitatea de asigurat din motive neimputabile lor, de cel mult 9 luni.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024