ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Sunt insarcinata in 7 luni si incepand cu luna a 6 am intrat in concediu medical si cand am mers la serviciu sa depun medicalul angajatorul mi-a spus ca incepand cu data de 01.04.2013 cand am intrat in medical el mi-a inchis contractul de munca fara sa ma anunte sau sa existe vreo cerere de demisie. Acum eu mai pot beneficia de cele 126 de zile de concediu? Stiu ca acest concediu de 126 de zile se acorda incepand de la 7 luni si 10 zile, unde trebuie sa merg sa ma interesez?

Multumesc.

Adaugata in: Concedii
Cristina Gheorghe
 User  Cristina Gheorghe
a intrebat la 06 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului cristina gheorghe la 09 Mai. 2013
Este gresita abordarea lor, si in plus ar trebui sa aveti o decizie de concediere pe care inteleg ca nu o aveti din moment de ati aflat de la serviciu acest lucru. Ceea ce inseamna ca va fi un pic cam dificila contestarea in instanta pentru ca nu aveti un document care sa ateste intecarea. Asteptati controlul ITM pentru solutionare.

Trebuie vazut si ce temei de incetare au operat ei, daca eu mers pe intecare de drept probabil au operat anticipat, dar tot nu este corect. Daca apare o incetare cu acordul partilor atunci aveti o problema: este considerat motiv imputabil salariatului.

Cereti si un extras Revisal sa vedeti ce apare acolo. La ITM puteti solicita sa vi se spuna cum figurati in evidenta lor, e si acesta un detaliu care va poate ajuta in demersurile ulterioare.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului cristina gheorghe la 07 Mai. 2013
Oricum este o incetare care poate fi atacata in instanta.Este important insa si articolul din codul muncii cu care v-a incetat CIM.Angajatorul nu avea drept sa va inceteze CIM atat timp cat erati in concediu medical.Intr-adevar putea sa vi-l inceteze la expirarea termenului pentru care a fost incheiat .
Puteti depune certificatul la casa teritoriala de sanatate, caz in care nu va este imputabila masura de desfacere a CIM.

CAPITOLUL IV dinn OUG 158 DIN 2005
Concediul si indemnizatia de maternitate

Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.

(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Gheorghe
 User Cristina Gheorghe
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Mai. 2013
Buna ziua,
va multumesc frumos pentru raspuns, contractul meu de munca se termina pe data de 09.05.2013, adica mai aveam o luna de zile de contract de cand mi-au incetat ei contractul, am depus o sesizare la Casa de asigurari si o sesizare la ITM, dar nu mai pot beneficia de cele 126 de zile? acum astept raspunsul la cele doua sesizari facute.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2013
Daca ati avut contract pe perioada determinata cu ultima zi de lucru in data de 30 mai atunci este corect cum a procedat. Legal, nu are obligatia de a prelungi un astfel de contract chiar daca intrati in concediu medical pentru maternitatea. Daca insa ati avut contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata nu este legal ce a facut angajatorul, cat timp nu exista niciun fel de temei legal, o procedura, ceva care sa susinta incetarea. Daca ati primit decizie de incetare mergeti cat mai repede cu ea in instanta si depuneti contestatie ca sa va puteti relua drepturile. Daca nu aveti decizie atunci sesizati ITM, nu este corect ce s-a intaplat.

Daca a fost o incetare de drept, ca urmare a expirarii contractului, mergeti la Casa de Sanatete cu certificatul si actul de indentitate si solicitati plata concediului. Va preiau ei.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024