ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In data de 26.04.2010 am intrat in concediu de crestere copil, la 3 luni dupa am facut o cerere prin care am renuntat la aceasta indemnizatie, dar nu am anuntat la locul de munca, neavand intentia de a ma intoarce acolo. In acest timp nu am fost angajata la nici un alt loc de munca! Pentru ca se fac aproape 2 ani am fost contactata de la vechiul loc de munca, in vederea reluarii activitatii. Intrebarea mea este: ma pot intoarce efectiv acolo? Nu exista o baza de date din care ei ar putea afla ca eu nu am mai primit indemnizatia, si ca nu sunt obligati sa ma primeasca? Eu as dori sa ma intorc dar nu stiu exact cum sa procedez. Va multumesc anticipat!



Adaugata in: Concedii
Andreea Mihailescu
 User  Andreea Mihailescu
a intrebat la 19 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Apr. 2012
Puteati primi in continuare indemnizatie pentru crestere copil, chiar daca nu intentionati sa reveniti la locul de munca. Nu era obligatoriu sa renuntati la ea, daca nu intentionati sa va reangajati. Chiar daca nu doreati sa reveniti la locul de munca anterior, puteti beneficia de acest drept.

Opinia mea este insa ca odata cu renuntarea la indemnizatie, ati fi putut sa reveniti la locul de munca, asa ar fi fost corect, si ati fi primit stimulent de insertie asa cum prevedea OUG 148/2005, in valoare de 100 de lei pe luna. Concediul pentru crestere copil fara indemnizatie este un concediu fara plata acordat in acest scop, diferit de cel pe care l-ati luat initial. El se acorda de regula din al doilea an de la nasterea copilului.Concediul fara plata ar fi trebuit inregistrat la angajator, dumneavoastra figurand insa cu un concediu pentru crestere copil cu plata indemnizatiei.

Angajatorul este obligat prin lege sa va primeasca odata cu incetarea concediului pentru crestere copil. Ca dumneavoastra nu doriti sa reveniti este un alt aspect, iar intr-un astfel de caz puteti solicita incetare raportului de munca, odata cu terminarea concediului pentru crestere copil

Personal nu cred ca veti intampina probleme in ceea ce priveste angajatorul, nu cred ca el va cauta sa verifice daca ati renuntat sau nu la indemnizatia pentru crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Apr. 2012
Depinde ce ati solicitat in cererea adresata angajatorului pentru acordarea concediului pentru crestere copil. Inainte de termenul solicitat , va adresati angajatorului cu o cerere, prin care anuntati intentia de a relua activitatea.Sunt doua situatii diferite, la primarie pentru plata indemnizatiei, la angajator pentru acordarea CIC. Personal, cred ca nu sunt motive sa aveti un raspuns negativ.Probabil ati obtinut alte venituri pe perioada CIC si ati cerut incetarea platii indemnizatiei .

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024