ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua situatia mea este urmatoarea: am nascut pe 24 august 2011 si sunt in concediul de crestere al copilului pana pe 25 august 2013. Dupa aceasta data ar trebui sa revin la locul de munca insa nu mai doresc acest lucru. Vreau sa lucrez la o alta firma. Care sunt procedurile pe care trebuie sa le urmez pentru a mi se opera pe cartea de munca cei 2 ani in care am stat acasa? In speranta ca imi veti raspunde la intrebare va multumesc!

Adaugata in: Concedii Email
Bianca Dorca
 User  Bianca Dorca
a intrebat la 05 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Feb. 2013
Carte de munca sigur nu aveti, sau nu mai aveti deschisa, pentru ca ele au iesit din uz din ianuarie 2011. Aveti insa contractul de munca, acesta fiind suspendat pe durata concediului. Depuneti o cerere pentru reluarea activitatii catre angajatorul dvs pentru a va reactiva contracul de munca, iar odata cu ea puteti depune cererea de demisie, Dupa efectuarea preavizului contractul de munca va inceta si veti primi o adeverinta de vechime, fisa lichidare si un exemplar al deciziei de incetare. Concediul crestere copil se trece in adeverinta. Daca doriti sa nu stati in preaviz puteti incerca incetarea cu acordul partilor, in temeiul art. 55 litera b din Codul muncii. Dar aveti in vedere ca o astfel de solicitare poate fi respinsa de angajator, caz in care aveti obligatia efectuarii preavizului negociat conform Codului muncii. Pe perioada preavizului contractul isi produce in continuare efectele, ceea ce inseamna ca veti avea acelasi program de lucru, salariul corespunzator si alte drepturi ce decurg din lege si contract.

Daca reveniti mai devreme de un an si inca mai alaptati, puteti solicita, pe baza documentatiei doveditoare (certificat medical) si a unei cereri reducerea programului cu 2 ore, in baza OUG 96/2003, cu mentinerea drepturilor salariale la acelasi nivel, fara sa va scada salariul cu alte cuvinte.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Radu Anton G Stancu adriana iancu Marius Ion alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024