ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am nascut pe data de 19 iulie 2012 si am depus dosarul pentru cei 600 de ron alocati timp de doi ani pentru cresterea copilului, in noiembrie, cu cateva zile inainte de expirarea termenului. Cei de la primaria mi-au zis ca se va aproba dosarul. Intrebarea este in cat timp vin banii? Atunci cand vor veni ii voi lua si pe cei din urma de cand s-a terminat concediul post -natal?

Adaugata in: Concedii
Emanuela Pavel
 User  Emanuela Pavel
a intrebat la 09 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Feb. 2013
Banii pentru concediul postnatal nu sunt platiti de Primarie si nici de Directia de Asistenta Sociala, ci de catre angajator. Cu el ar trebui sa luati legatura daca nu ati primit banii pentru postnatal. Daca angajatorul nu isi respecta obligatia de plata va puteti adresa Casei de Sanatate in acest sens.

Pentru alocatia de stat pentru copil este necesar sa depuneti un dosar separat, nu se acorda din oficiu si nu in baza dosarului pentru indemnizatie crestere copil. Luati legatura cu Primaria sau Directia de Asistenta sociala si depuneti dosarul aferent.

Actele necesare, principale, sunt:

- Cerere tip;
- Actele de identitate ale reprezentanţilor legali - copie şi original; (mama şi tatăl cu domiciliul ?n sectorul 6);
- Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită alocaţia de stat - copie şi original;
- Dosar cu şină.
- pentru plata ?n cont bancar - extras de cont, pe numele solicitantului;
- Alte acte solicitate după caz: certificat de căsătorie; hotăr?re de divorţ; hotăr?re judecătorească de ?ncredinţare, ?ncredinţare ?n vederea adopţiei, de plasament, de plasament ?n regim de urgenţă, de instituire a tutelei; certificat de ?ncadrare ?ntr-o categorie de persoane cu handicap etc.

- Persoanele carora li se face plata alocatiei de stat pentru copii sunt obligate sa comunice orice schimbare in privinta componentei familiei sau a domiciliului/resedintei care poate determina ?ncetarea sau modificarea acordarii drepturilor de alocatie de stat pentru copii, in termen de cel mult 15 zile de la aparitia acesteia, inclusiv situatia in care cetatenii romani isi stabilesc rezidenta in alta tara impreuna cu copiii lor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 10 Feb. 2013
Normal ar fi cam in doua- trei luni sa primiti banii. Ii primiti retraoctiv, de cand ati intrat in concediu ingrijire copil. Pe langa indemnizatia de 600 ron primiti si alocatia copilului de 200 lei.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024