ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil pana la împlinirea a unui an de zile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediu de crestere copil pana cand acesta împlinește un an. Tatăl nu a lucrat si nu a obținut venituri impozabile in cele 12 luni anterioare nasterii copilului. In aceasta situație , tatăl copilului nu isi ia acea luna de concediu crestere copil fiindcă nu îndeplinește condiția de mai sus amintita. Ramân eu in concediu in luna respectiva si primesc eu indemnizatia aferentă ? Multumesc anticipat.

Rodica Rus
 User  Rodica Rus
a intrebat la 08 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 08 Aug. 2014
Daca mama beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la 1 an, iar tatal nu solicita concediul sau de crestere a copilului, atunci se scade o luna din cele 12 luni de concediu la care mama ar fi avut dreptul. Asadar, mama are dreptul la numai 11 luni de concediu, ea trebuind sa se intoarca la serviciu cel tarziu in ziua urmatoare celei in care copilul implineste 11 luni.
Conform legii, pentru a avea dreptul la stimulentul de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, mama va trebui sa realizeze venituri supuse impozitului pe venit inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an. Dar daca tatal nu efectueaza luna sa obligatorie de concediu de crestere a copilului, atunci mama are dreptul la doar 11 luni de concediu crestere copil, ceea ce face ca plata stimulentului sa fie conditionata de intoarcerea mamei la lucru inainte de varsta de 11 luni a copilului. Daca mama isi reia activitatea in ziua in care copilul implineste 11 luni sau mai tarziu, atunci nu mai beneficiaza de stimulentul de insertie.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu alexei delimart adriana iancu Gratiela Petrescu Viviana Serni Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024