ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani dupa somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil pana la 2 ani in urmatoarele conditii: din 4 septembrie 2010 - 03 iunie 2012 am avut concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani, 04 iunie 2012 - 05 octombrie 2012 concediu fara plata cu acordul angajatorului, incepand cu data de 09 octombrie 2012 desfacerea contractului de munca firma fiind in insolventa/ faliment , din 06 noiembrie 2012 beneficiez de somaj pana pe 6 august 2013,iar momentan sunt insarcinata urmand sa nasc la inceputul lunii iunie 2013. Va multumesc!

Alexandra Dogaru
 User  Alexandra Dogaru
a intrebat la 08 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Ian. 2013
Problema ar fi la acel concediu fara plata, depinde pentru ce a fost acordat el. Daca a fost un concediu fara plata pentru nevoie personale nu va ajuta, din contra. Va reduce numarul lunilor necesare anterioare nasterii, avand astfel 8 luni in loc de 12 anterioare nasterii copilului. Situatie in care nu puteti beneficia de concediu si indemnizatie pentru crestere copil.

Daca acel concediu fara plata a fost acordat pentru studii urmate la initiativa angajatorului sau aprobate de el, organizate conform legii, atunci se ia in considerare la stabilirea celor 12 luni. De asemenea, se ia in calcul concediul fara plata pentru crestere copil la stabilirea celor 12 luni.

Art. 2 - OUG 111/2010, consolidata 2012:

(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
[...]
i) au beneficiat de concediu fara plata pentru cresterea copilului;
[...]
u) au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii;[..]

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024