ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil pt tata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna,

este obligatoriu ca si tatal copilului sa intre in concediu crestere copil, pe durata celor 2 ani?si care sunt demersurile.
mentionez ca am nascut cel de al doilea copil in 21 martie 2013.
multumesc!

Magdalena Groza
 User  Magdalena Groza
a intrebat la 13 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bozintan Simona
 User Bozintan Simona
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Mai. 2013
Buna ziua,
Am o colega care este in concediu de crestere a copilului. A optat pentru varianta 1 an si inital au hotarat ca sotul sa efectueze acea luna in ultima luna din cele 12. Intrucat s-a ivit o situatie mai speciala la locul de munca al sotului, sotul nu ar vrea sa lipseasca de la serviciu, in consecinta indemnizatia acelei ultime luni se pierde.

Intrebarea mea este daca mama poate intra in concediu medical pentru boala obisnuita imediat dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului sau doar varianta cu CFP este valabila, iar daca da baza de calcul a concediului medical este 75% din indemnizatia pentru cresterea copilului?

Va multumesc,
Simona Bozintan
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2013
Daca indeplineste conditiile de acordare a lui, da, are obgliatia efectuarii a minim o luna din durata totala a CIC pentru care ati optat. In caz contrar se va scade si se va retine indemnziatia aferenta unei luni din CIC.

Demersurile sunt aceleasi ca in cazul oricarui alt concediu crestere copil, ca in cazul celui pentru care ati optat dvs. Cu singurele mentiuni ca dvs va trebui sa inaintati o cerere de reluare a activiatii sau sa solicitati suspendarea CIC catre angajator si intrararea intr-o luna de CFP pentru nevoi persoanle, daca doriti sa stati cu copilul in aceeasi luni. Totodata, in 15 zile de la aparitia acestei modificari va trebui sa anuntati institutia care va plateste indemnizatia pentru a nu fi pusa in situatia de a returna o suma primita necuvenit.Tatal va trebui sa depuna o cerere de acordare a concediului crestere copil catre angajatorul sau, iar apoi sa mearga cu dosarul aferent la Primarie pentru a solicita indemnziatia crestere copil pentru luna respectiva. Lista documentelor necesare le regasiti aici. http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024