ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu crestere copil si indemnizatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ! Acum sunt in crestere copil ( pe 9 decembrie face 2 ani- indemnizatia 1200 ron ), in septembrie ( cam pe 15) trebuie sa se nasca urmatorul copil. Nu stiu cum sa procedez? Doamna de la salarizare ma sfatuia ca sa-mi fac revenirea la servici din ccc al primului copil si cu aceeasi data a revenirii sa intru in cele 120 sau 126 ( nu mai stiu, si cu cat timp poti sa le iei inainte de nastere sau poti sa le iei si dupa????) de zile specific concediul pre si postnatal si apoi sa intru in ccc pentru urmatorul copil. Ma sfatuia astfel ca sa pot beneficia de salariu intreg .acum eu nu stiu cum sa procedez , ma gandesc ca acesta miscare sa nu ma afecteze la calculul indemnizatiei la cel de-al doilea copil ( la care vreau sa stau tot 2 ani, nu as vrea sa fie mai mica de 1200 ron - atat cat este la primul) Cum sa procedez? Tatal trebuie sa stea si el in ccc la ambii copii? Nu stiu cum sa fac? Precizez ca salariul meu brut este de 2000 ron si n-am inteles ce este cu stimulentul acela de insertie? In speranta ca nu v-am zapacit ....... Ajutati-ma! Multumesc

Adaugata in: Concedii
Iuliana Iuliana
 User  Iuliana Iuliana
a intrebat la 13 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iuliana Iuliana
 User Iuliana Iuliana
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Sep. 2014
buna ziua! revin cu o nelamurire vizavi de intrebarile de mai sus. copilul 1 face 2 ani pe 9 decembrie, copilul 2 se naste cam pe 20 septembrie, Doamna de la salarizare ma sfatuia sa fac revenire din ccc1 si cu aceeasi data sa intru in cele 126 de zile ( pre si post natal) - astfel eu mi-as lua salariul intreg de la servici care este mai mare decat indemnizatia de 1200 ron. Problema este ca nu as vrea ca la copilul 2 sa nu iau mai putin de 1200 ron indemnizatie ( salariul meu la servici fiind de 2000 ron). Nu stiu cum se calculeaza si nu vreau sa ma afecteze la valoarea indemnizatiei la copilul 2. Daca fac revenire cu intrarea in cele 126 zile mai pot beneficia si de suplimentarea indemnizatiei cu 600 lei pentru copilul 2 pana implineste copilul 1 doi ani? multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2014
Al doilea CIC se poate acorda in continuarea primului, deci cu ziua imediat urmatoare celei in care primul copil implineste 2 ani. Nu puteti lua CIC 2 mai devreme de finalizarea lui. Pasii sunt aceeasi: cerere de acordarea CIC 2 catre angajator, apoi dosarul pentru indemnizatie depus la primaria de care apartineti. Nu aveti nevoie sa intrati in concediul de materniate pre si postnatal si nici obligatia efectuarii perioadei de lauzie, dat fiind faptul ca a doua nastere a intervenit in timpul primului CIC. Indemnizatia pentru a doua nastere va fi aceeasi primita si pana acum, nu are de ce sa va afecteze. Iar tatal poate sta minim o luna din durata CIC 1 si la fel pentru CIC 2 cat timp indeplineste conditiile de acordare, respectiv cele 12 luni lucrate anterior datei nasterii.

Stimulentul de insertie se acorda parintelui care ar avea dreptul la CIC dar isi reia mai devreme activitatea, inainte de implinirea varstei de 1 an sau 2 ani (in functie de optiune) de catre copil. Pentru copii cu handicap, pentru care CIC este de 3 ani, se poate acorda stimulentul oricand pe parcursul perioadei. Valoarea lui este una fixa, de 500 lei / luna. Nu este cazul aici insa.

Puteti solicita insa, pentru perioada in care se suprapun cele doua nasteri, suplimentarea indemnizatiei cu 600 lei pentru cea de-a doua nastere, pana la finalizarea primului CIC. Apoi intrati in CIC 2, dupa ce primul copil implineste 2 ani repet.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024