ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil - somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am nascut (2010) cand am fost studenta si am primit indemnizatie pentru cresterea copilului timp de 2 ani. In anul curent luna noiembrie mi se va incheia aceasta perioada. Sunt din nou insarcinata, urmand sa nasc in luna martie (2012). Nu am beneficiat de indemnizatie de somaj nici la terminarea liceului si nici dupa terminarea facultatii. As avea vreo sansa ca dupa terminarea concediului de crestere a primului copil sa beneficiez de somaj si apoi sa intru din nou in concediu de crestere pentru al doilea copil? Precizez ca nu am perioada lucrata. Sau daca exista alte modalitati de a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in acest caz.

Magdalena Groza
 User  Magdalena Groza
a intrebat la 08 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Oct. 2012
Depinde cand ati absolvit facultatea. Daca acest lucru s-a intamplat in 2010, atunci din pacate nu, pentru ca acest drept se prescrie in termen de 12 luni de la absolvire. Cu alte cuvine, pentru a beneficia de indemnizatie de somaj pe baza statutului de absolvent, ar trebui sa depuneti dosarul in termen de 12 luni de la data absolvirii. Daca nu ati depasit cele 12 luni puteti depune dosarul pentru somaj fara nicio problema.

Somajul insa se va acorda pe o perioada de 6 luni, ceea ce inseamna ca la nastere ar fi sanse sa beneficiati de o alta indemnizatie pentru cel de al doilea copil, daca depuneti dosarul imediat ce terminati concediul pentru primul copil Insa cu conditia mai sus amintita, si anume sa nu fi depasit cele 12 luni prevazute de legea somajului pentru depunerea dosarului pentru acordarea indemnizatiei de somaj.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024