ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt angajata unei societati din 07.03.2011 si insarcinata in luna a 4-a. De la 1 ianuarie 2013 la dorinta sefului toti angajati vor intra in somaj. Eu ma gandeam sa stau in somaj pana in mai cand urmeaza sa nasc. In momentul in care m-am adresat persoanei care se ocupa de contractele de munca ale societatii mi-a spus ca nu pot intra direct in somaj fara sa am nici o zi de intrerupere deoarece daca ea inchide contractul de munca azi si eu nu intru de maine in somaj o sa pierd dreptul la CCC. Dansa spune ca practic ea nu poate sti din ce data imi va fi aprobat somajul. Cum pot legal sa intru direct din angajare in somaj fara sa am vreo intrerupere care sa ma afecteze mai tarziu? Multumesc!

Adaugata in: Concedii Somaj
Ana-maria Muntean
 User  Ana-maria Muntean
a intrebat la 07 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Dec. 2012
Pe perioada somajului puteti intra in concediu de maternitate, acesta va suspedna durata somajului. La fel si concediul crestere copil daca este acordat pana la expirarea perioadei. Somajul il puteti relua apoi la cerere, dupa finalizarea concediului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2012
Ca sa puteti beneficia de somaj trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 anterioare solicitarii dreptului. Daca acest loc de munca este primul, si nu ati mai lucrat anterior, atunci nu prea aveti cum sa intrati in somaj. In cazul in care indepliniti conditia stagiului minim de cotizare si a motivului incetarii neimputabil dvs. ca salariata puteti beneficia de acest drept. Chiar daca indemnizatia nu se acorda imediate, daca respectati acel termen de 10 zile mentionat de dna Ganea, perioada de somaj se va lua in considerare la calcularea celor 12 luni pentru indemnizatie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Dec. 2012
Prin depunerera dosarului de somaj in termen de 10 zile calendaristice de la incetarea contractului individual de munca. Asa vi se asigura continuitatea.Somajul se va plati in acest caz cu data incetarii CIM

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024