ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de maternitare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineata,

La multi ani frumosi si sanatosi, plini de bucurii!!!

Daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: de la sfarsitul lunii mai pana in septembrie am fost in concediu de risc maternal dupa care am avut cateva zile de concediu de odihna in luna octombrie si tot din octombrie am intrat in concediul de maternitate si il termin pe 24 februarie 2014, iar dupa aceasta data voi intra in concediul de crestere copil pentru 2 ani. Mentionez ca am nascut pe data de 19 noiembrie 2013. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. concediul de maternitate se calculeaza din salariul brut avut pe cartea de munca sau salariul brut care reiese din concediul de risc maternal?
2. concediul de crestere copil se calculeaza din salariul net de pe cartea de munca sau salariul net luat in concediile de risc maternal si cel de maternitate dar nu trebuie sa depaseasca 1200 ron?

Va multumesc frumos!

Adaugata in: Concedii
Georgiana Marin
 User  Georgiana Marin
a intrebat la 10 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2014
1. Pe perioada concediului medical, indiferent de natura lui, contractul de munca este suspendat de drept si primti o indemnizatia medicala, nu salariu. Concediul de maternitate se calculeaza in baza veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni anterioare celei in care intrati in maternitate, in cazul dvs ar fi vorba de perioada aug. 2013 - ian. 2014. Astfel ca in calcul va intra indemnziatia de care ati beneficiat in timpul concediului de risc maternal. Baza legala este OUG 158/2005 pentru cele mentionate.

2. Indemnizatia pentru concediul pentru crestere copil reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, in calcul intrand si indemnizatiile primite pentru concediul de risc si concediul de maternitate pentru lauzie. Valoarea ei minim este de 600 de lei, iar cea maxima de 1200 de lei pentru concediul de crestere copil de pana la 2 ani, respectiv 3.400 de lei pentru concediul de pana la 1 an sau 3 ani in cazul copilului cu handicap. Cererea pentru CIC si dosarul pentru indemnizatie pot fi depuse numai dupa finalizare concediului de lauzie, dar nu mai devreme de cea de-a 43-a zi de la data nasterii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024