ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Eu am doua locuri de munca, unul incadrata cu 8 ore iar in celalat doar cu 4, in momentul de fata, cand merg la medicul de familie si mi se elibereaza un concediu medical, deoarece mi se poate elibera doar unul, la un loc de munca il predau iar la celalat fac modificari de tura astfel incat un coleg sa-mi tina locul in perioada de concediu medical. Cand voi fi insarcinata, cum se va proceda, daca voi avea nevoie de concedii medicale in aceasta perioada? Nimeni nu-mi va putea tine locul o perioada atat de lunga.
Va multumesc mult.

Adaugata in: Concedii
Beatrice Egri
 User  Beatrice Egri
a intrebat la 03 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului diana miha la 04 Apr. 2012
Nu se face copie legalizata, nu va complicati. Certificatul se face in 3 exemplare, este un formular autocipiant. Originalul il duceti la angajatorul unde aveti de regula programul cel mai mare, iar celelalte se duc la ceilalti angajatori. Se trece pe stpate "Conform cu originalul". Vedeti normele de aplicare a 158/2005 in astfel de situatii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2012
Am fost si eu in aceeasi situatie, ba chiar eram angajata la 3 firme. Cand ai medical ii faci copie legalizata la notar. Originalul il duci la o firma si copia legalizata la cealalta firma. Cand o sa faci un bebe o sa ti se ia in considerare la indemnizatie ambele venituri si o sa ai medical si CIC la ambele firme. Succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2012
Concediile medicale suspenda contractul individual de munca. Daca acestea se acorda pe o perioada mai mare de timp, fara intrerupere intre ele, angajatorul poate angaja o alta persoana cu contract individual de munca pe perioada determinata de timp, care sa va tina locul pana la reluarea activitatii .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2012
Ambii angajatori va vor acorda dreptul la concediul medical, conform OUG 158/2005.

Art. 33 Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. 1 lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se
platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - 1 Pentru persoana care se afl?? ??n dou?? sau mai multe situa??ii dintre cele prev??zute la art. 1 alin. 1 lit. A ??i B din Ordonan??a de urgen???? a Guvernului nr. 158/2005, aprobat?? cu modific??ri ??i complet??ri prin Legea nr. 399/2006, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare, ??i care desf????oar?? activitatea la mai mul??i angajatori, la fiecare fiind asigurat?? conform acestei ordonan??e de urgen????, indemniza??iile se calculeaz?? ??i se pl??tesc, dup?? caz, de fiecare angajator. ??n aceast?? situa??ie primele dou?? exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezint?? spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la cel??lalt/ceilal??i angajator/angajatori se prezint?? cele dou?? exemplare ??n copii certificate de c??tre medicul prescriptor.

2 Pe copiile certificate se va ??nscrie ??Conform cu originalul?? ??i se va aplica ??tampila unit????ii, parafa ??i semn??tura medicului prescriptor, precum ??i, dup?? caz, parafa ??i semn??tura medicului ??ef de sec??ie, ??n cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

3 Angajatorii pl??titori au obliga??ia respect??rii prevederilor art. 1

Dumneavostra, asadar, beneficiati de aceleasi drepturi de la ambii angajatori. Daca sunteti in concediu medical la unul din angajatori, veti fi si la celalat tot in concediu medical. Este de preferat sa nu mergeti la cel de al doilea loc de munca in timpul concediului medical pentru a nu ridica semne de intrebare asupra veridicitatii acestuia din urma.

Concediul de maternitate, asadar, vi se va acorda conform legii de catre ambii angajatori.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024