ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in concediu de crestere a copilului nascut pe 20 octombrie 2011. Pana acum am lucrat in invatamant, insa nefiind titulara am avut in fiecare an scolar contract de munca pe perioada determinata. Acest contract de munca se va incheia la 31 august 2012.
Intrebarea este daca voi mai primi in continuare indemnizatia de crestere a copilului sau va trebui sa merg din nou la primarie sa completez alte formulare in care sa specific acest lucru.
Iar a doua intrebare: in ce fel ma va afecta aceasta intrerupere in "cartea de munca". Ma gandesc daca intre timp voi ramane insarcinata, mai beneficiez de un al doilea concediu de ingrijire a copilului?
Va multumesc

Adaugata in: Concedii
Daniela Manea
 User  Daniela Manea
a intrebat la 14 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2012
Contractul dumneavoastra de munca va inceta de drept pe perioada concediului crestere copil, odata cu termenul prevazut in contract. Incetarea contractului nu va afecta indemnizatia, o veti primi in continuare fara probleme. Angajatorul insa va va instiinta privind incetarea prin decizia de incetare a contractului.

Daca dupa incetarea contractului ramaneti insarcinata si nasteti inainte de finalizarea lui, puteti intra intr-un nou concediu de crestere copil dupa finalizarea primului. Daca nu nasteti pana la finalizarea concediului, dupa ce acesta se va incheia veti putea beneficia de somaj, in cazul in care nu reusiti sa va reangajati.. Daca intre data de incetare a concediului si cea de-a doua nastere aveti pauza - respectiv nu reusiti sa va angajati sau nu intrati in somaj atunci stagiul de cotizare se intrerupe si nu veti mai beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil, ci numai de alocatia de stat pentru copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024