ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de Maternitate in Concediu de Odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Daca nu va deranjez, as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema legata de CO: lucrez in invatamant ca si cadru didactic titular cu norma intreaga. Ca orice cadru didactic beneficiez de 62 zile CO platite cnf. OMECTS 5559 din 07.10.2011 numai ca acest CO se poate lua numai in vacantele scolare. Problema este ca pana in 10 august 2013 (Data Probabila a Nasterii) voi naste implicit va trebui sa intrerup CO, cum se va proceda in acest sens cu plata si zilele de CO neefectuate? Conducerea institutiei ma indruma catre contabilitate, iar contabilitatea catre secretariat neprimind nici un raspuns clar. Pana in momentul de fata am efectuat 16 zile in vacantele de iarna si cea din aprilie, iar in luna iulie, pana la sfarsitul lunii ar fi 23 de zile daca voi naste la termenul dat de medic, in total 39 de zile. Mi se poate plati restul concediului pana la 62 zile dupa care sa intru in Concediu de Maternitate urmand ca la revenirea din Concediu Crestere Copil sa efectuez si zilele restante din CO sau dupa cei 2 ani mi se vor plati si se vor putea lua zi zilele de CO restant? Puteti sa-mi dati o baza legala in acest sens? (poate asa ii voi convinge ca si dupa cei 2 ani de CCC am dreptul la CO restant si a platii acestuia). Referitor la cele 126 zile de concediu pre si postnatal am voie sa le iau din momentul in care voi naste sau va trebui sa le iau cu cateva zile inainte de a naste?
In speranta ca nu v-am deranjat prea tare va multumesc anticipat!


Daniela Marina
 User  Daniela Marina
a intrebat la 26 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2013
Zilele de concediu de odihna neefectuate se pot compensa numai in cazul incetarii raportului de munca. In situatia intrarii in CIC contractul de munca se suspenda, nefiind deci vorba de o incetare, iar concediul se va reporta. Il veti putea efectua fie dupa concediul de lauzie in perioada vacantelor scolare, fie dupa ce reveniti din CIC, in aceleasi conditii. Aveti dreptul la CO dupa revenire din CIC, nu trebuie sa ii convingeti.

Odata ce solicitati concediul de odihna se va calcula si plati indemnizatia corespunzatoare.

Cele 126 de zile pot fi luate si toate dupa nastere, nu este obligatoriu sa intrati in concediu de maternitate. Singura obligatie care va revine cf. legii este sa efectuati un minim de 42 de zile de concediu de lauzie.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu adriana iancu Radu Anton George Andreescu alexei delimart Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024