ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de maternitate, medical, CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista vreun impediment, din partea angajatorului sau al statului, in a beneficia de urmatorele concedii si indemnizatii aferente, succesiv, fara intrerupere:
126 de zile de concediu de maternitate; apoi, de 3 ori cate 10 zile de medical de la medicul de familie, apoi 90 de zile de medical de la obstetrician, si abia apoi intrarea in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 11 luni (asta deorece plafonul indemnizatiei de CIC este mai mic decat indemnizatia de medical, in cazul meu), apoi reluarea activitatii.
Mentionez ca am si voi avea pana in clipa nasterii venituri supuse impozitarii, si continuitate in munca, indeplinind toate conditiile necesare.

Multumesc.

Adaugata in: Concedii Crestere copil
Kinga Boboc-voloscsuk
 User  Kinga Boboc-voloscsuk
a intrebat la 18 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2015
Concediul de maternitate poate fi acordat inainte sau dupa nastere pe o perioada 126 de zile calendaristice, perioada de prenatal poate fi compensata in parte cu cea de postnatal, in functie de optiunea persoanei sau de recomandarea medicului, dar obligatoriu sunt 42 de zile dupa nastere. In aceasta situatie, indemnizatia aferenta concediului pentru cresterea copilului se va acorda numai la finalul perioadei de 42 de zile de la nastere.
Femeia gravida poate beneficia de 63 de zile de concediu medical prenatal inainte de data previzibila a nasterii, dar nu mai devreme de a 84-a zi anterioara acestei date.
Durata maxima de acordare aindemnizatiei de concediu medical este de 183 de zile intr-un an socotite din prima zi de imbolnavire.Incepand cu a 91 a zi se poate prelungi de catre medicul specialist cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024