ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna 10 zile consecutiv


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Conform legii stiu ca din cele 21 de zile concediu 10 trebuie sa fie legate, dar la munca mi s-a pus concediu cate 5 zile . Lucrez in comert si m-am gandit ca poate este alta lege care vizeaza doar comertul. Va intreb daca cele 16 zile care mi-au mai ramas pe anul asta din cele 21 de zile , 10 zile trebuie sa fie consecutive sau sa ramana cate 5 zile in luni diferite ?
Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Concedii Concedii
C Laura
 User  C Laura
a intrebat la 30 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2015
Codul muncii
Art. 148
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza ?n baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face p?na la sf?rsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
(2) Prin programarile colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca.
(3) Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, dupa caz, perioada ?n care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) ?n cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) si (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.
(5) ?n cazul ?n care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel ?nc?t fiecare salariat sa efectueze ?ntr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu ne?ntrerupt.
Dispozitiile alin (5) au un caracter de protectie, salariatilor trebuie sa li se asigure ca o fractie a concediului sa aiba o durata minima de zile intrerupte(cel putin 10 zile).

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu George Andreescu G Stancu violeta Georgescu Radu Anton Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024