ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Sunt profesor titular si sunt in concediu prenatal, iar concediul pe anul acesta nu l-am efectuat avand 46 de zile.
Dupa cum stiu, concediul de odihna neefectuat trabuie platit, mai ales in invatamant, deoarecedoar in vacante ne putem lua concediu iar in anul urmator nu pot sa-mi iau concediu in afara vacantelor, deoarece nu mi-l da nimeni in perioada cursurilor.
Institutia poate fi obligata sa imi plateasca concediul de odihna neefectuat pe anul acesta. Conform legii invatamantului si a ordonantei nr. 5559 din 2011 art. 1
(1) Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiaza de dreptul la concediul de odihna anual cu plata, cu o durata de 62 de zile lucratoare, in perioada vacantelor scolare.
Va rog sa imi indicati legislatia si metodologia sau ordonanta in baza carora sa pot sa imi cer drepturile, mai ales ca sunt o persoana cu un handicap locomotor si nu mi se pare normal sa fiu frustrata de acest drept.

Va multumesc!

Adaugata in: Concedii Dreptul muncii
Violeta Barabas
 User  Violeta Barabas
a intrebat la 27 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Iun. 2013
Nu este nicaieri prevazuta posibilitatea de a vi se plati concediul de odihna cand intrati in CIC. Concediul neefectuat se plateste numai la incetarea raportului de munca, potrivit prevederilor din codul muncii republicat. Cineva v-a informat gresit. Concediul neefectuat inainte de intrarea in crestere copil se va reporta si il puteti solicita dupa ce reveniti la lucru. Insa cadrele didactice efectueaza concediul doar in vacantele scolare conform ordinului amintit, si nu in afara lor.

Articolul pe care il redati dvs stabileste ca perioada concediului de odihna acordata cadrelor didactice este una platita si nu ca vi se platesc zilele de concediu neefectuate inainte de a inceta raportul de munca, acest lucru ar incalca prevederile din Cod. Veti primi o indemnizatie de concediu cand le efectuati.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024