ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

De pe 09.05.2013 am revenit la serviciu din concediu de crestere copil. As dori sa stiu la cate zile de concediu de odihna am dreptul in anul 2013. Mentionez ca in 2011 inainte sa intru in concediu de maternitate am fost in concediu medical si nu am luat nici o zi din concediul de odina de pe anul respectiv (in 2011 am fost doar 2 zile la serviciu in rest am avut concediu medical si prenatal).

Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Concedii
Georgiana Ioan
 User  Georgiana Ioan
a intrebat la 25 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgiana Ioan la 29 Iul. 2013
Mergeti in instanta daca angajatorul va refuza in continuare acest drept, si invocati Directiva CE 88/2003, art. 7, conform careia concediul medical nu mai influenteaza durata concediului de ocihna. Aceasta prevedere a fost explicata de catre Curtea Europeana de Justitie in sensul precizat. Iar in Consitutia Romaniei exista prevazut faptul ca odata cu integrarea in spatiul comunitar legile comunitare au prioritate in fata celor nationale si nu pot fi ignorate.

Daca intrati pe adresa de mai jos, o sa gasiti o explicatie juridica referitoare la acest aspect - http://legislatiamuncii.manager.ro/a/7218/concediul-medical-nu-mai-diminueaza-durata-concediului-de-odihna.html

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgiana Ioan
 User Georgiana Ioan
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Iul. 2013
Buna ziua,
De la serviciu mi s-a spus ca pe anul 2011 eu fiind in CM nu am dreptul la CO si in CIM CO se calculeaza conform zilelor efectiv lucrate. Ce as putea face mai departe pentru a-mi castiga drepturile?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2013
Aveti dreptul la concediul aferente anului 2011 pana la intrarea in concediu de crestere copil, iar pentru anul 2013 veti avea dreptul la CO aferent perioadei 9.05 - 31.12.2013, daca nu intervin concedii fara plata sau absente care sa afecteze durata lui.

Daca in CIM aveti trecute 20 de zile concediu anual, atunci pentru anul 2011 ar trebui sa aveti concediu integral daca ati intrat in CIC la finele anului. Caluclul CO cuvenit se face impartind nr. de zile din contract la numarul de luni iar rezultatul se inmulteste cu nr. lunilor lucrate din an.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024