ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa cat timp de la angajare am dreptul la concediul de odihna si la cate zile din el ? Adica daca am 6 luni de la angajare am dreptul la concediu ? Si daca da atunci la cate zile .... integral 21 zile pe anul acesta sau am dreptul la doar 10 - 11 zile sa zicem ?

Adaugata in: Concedii
Dan Gugulica
 User  Dan Gugulica
a intrebat la 14 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2012
Concediul de odihna se acorda oricand cu acordul partilor, dupa angajare. Recomandabil este , sa nu solicitati concediul de odihna pe perioada de proba . Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat in anul calendaristic. Daca dumneavoastra ati negociat un drept de concediu de odihna de 21 de zile lucratoare si lucrati de la inceputul anului , puteti solicita angajatorului efectuarea nr de zile de co negociat , adica cele 21.de zile lucratoare Dreptul de concediu de odihna se acorda si fractionat cu conditia ca o fractiune sa fie de cel putin 10 zile lucratoare. Daca ulterior efectuarii integrale a concediului de odihna ,apar situatii de suspendare a contractului individual de munca de natura sa influienteze si durata concediului de odihna la sfarsitul anului se face regularizarea acestui drept si vi se retine ca drept necuvenit indemnizatia de co pentru zilele de concediu la care nu ati fi avut dreptul.Deasemenea daca ulterior efectuarii integrale a concediului de odihna va inceteaza contractul de munca indiferent de temei legal vi se retine tot asa indemnizatia de co pentru zilele de concediu de odihna la care nu ati fi avut dreptul.
De regula se face planificarea concediilopr de odihna iar solicitarile de efectuare propriu zisa se fac pe baza acestor programari.

Alte intrebari despre Concedii