ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



Daca un angajat urmeaza sa plece in concediu de odihna in primele luni ale anului, i se poate acorda concediul de odihna integral sau se calculeaza proportional cu numarul lunilor lucrate?
In cazul in care se acorda integral si la intoarcere angajatul isi da demisia, ce se intampla cu zilele de concediu acordate in plus fata de perioada lucrata?
Am inteles ca se face un fel de regularizare la ultima plata, dar daca anterior concediului de odihna angajatul a fost in concediu fara salar pentru motive personale si plata cuvenita concediului de odihna am inteles ca se face in avans, atunci cum se mai face regularizarea?

Va multumesc

- -
 User  - -
a intrebat la 01 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iun. 2012
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat. Angajatorul nu are obligatia sa acorde concediul de odihna in integral, in avans. In cazul in care totusi angajatorul acorda concediul de odihna integral, in avans, iar la revenirea din concediu angajatul isi depune demisia se va calcula si scade din salariul contravaloarea zilelor de concediu acordate necuvenit. Regularizarea se face odata cu incetarea.

Concediul fara plata influenteaza durata concediului de odihna, fiind perioada de suspendare si neplatita, in care salariatul nu desfasoara activitate deci va duce la scaderea numarului de zile de concediu cuvenite.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024