ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am si eu o rugaminte daca ma puteti ajuta. Am iesit din concediu de crestere a copilului in septembrie 2010.  In anul 2012, luna aprilie, m-am intors la servici la cererea mea. Am dreptul la concediu de odihna si daca da, in baza carei legi. Specific ca lucrez in ANP.
Va multumesc anticipat.


Adaugata in: Concedii
Cristian Constantin Vlazan
 User  Cristian Constantin Vlazan
a intrebat la 17 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2012
Aveti dreptul la concediu de odihna pentru anul 2012, pentru perioada aprilie - decembrie, in raport cu activitatea efectiv prestata. Pentru perioada in care v-ati aflat in crestere copil, contractul de munca a fost suspendat, impreuna cu toate drepturile salariale sau in natura, reprezentand perioada nelucrata si neremunerata de catre angajator. Ceea ce inseama ca pentru perioada de crestere copil nu aveti dreptul la concediu de odihna. Cadrul legal este codul muncii republicat.

Art. 51
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.

Art. 49
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art. 145
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Alte intrebari despre Concedii