ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna - concediu de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pentru ca concediul de crestere copil este considerata vechime in munca si in specialitate, aceastea perioada este considerata munca prestata?
Art. 16 Codul muncii
(4) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă.
dex: vechime in munca - Durată de timp în care se desfășoară activitatea unei persoane într-un anumit domeniu

Art. 22 OUG 111/2010 actualizata
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art.2 alin (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

da, conform codului muncii suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat. Dar prevederile din
OUG111/2010 vin sa spuna ca desi pe perioada CIC contractul este suspendat, toata perioada este considerata atat vechime in munca, cat si vechime in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea. De asemenea pe toata perioada concediului de crestere copil angajata primeste indemnizatie, spre deosebire de celelalte temeiuri de suspendare care nu primesc niciun ban si nici nu sunt recunoscute perioadele ca vechime in munca si in specialitate.
Intrebare: avand in vedere legislatia de mai sus, pentru perioada din concediu de crestere copil angajata are dreptul la concediu de odihna?


M M
 User  M M
a intrebat la 14 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Aug. 2015
In perioada in care salariata este in concediu crestere copil acesta nu beneficiaza de drept de concediu de odihna deoarece pe durata acestui tip de concediu contractul individual de munca se considera suspendat.
Codul muncii
Art 145
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024