ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna dupa concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in jur de 19 decembrie. Acum sunt in concediu de maternitate de 126 zile, iar cele 126 de zile se termina pe 12 februarie 2012.
Intrebarea mea este daca incepand cu 13 februarie 2012 sau eventual 14 februarie, daca e necesar sa am prezenta la serviciu macar o zi dupa incetarea concediului de maternitate pot intra in concediul de odihna corespunzator anului 2012 si daca am acest drept cu ce act legislativ pot justifica acest lucru? cei de la serviciu presupun ca automat dupa cele 126 de zile intru in ingrijire copil si nu imi acorda dreptul sa intru in concediu de odihna dupa cele 126 de zile.

Adina Moisescu
 User  Adina Moisescu
a intrebat la 29 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Nov. 2011
Angajatorul are dreptate. Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat efectiv. Or in cazul dvs. in anul 2012 veti fi in concediu postnatal pana pe data de 12 februarie 2012, data dupa care veti intra presupun in concediu pentru crestere si ingrijire copil timp de 1 an sau 2, in functie de optiunea dvs. In repzent sunteti in concediu medical prenatal, urmand ca dupa nastere sa intrati in concediu postnatal. Ceea ce inseamna ca in anul 2012 pana pe data de 12 februarie nu vi se vor cuveni zile de CO, dar fiind faptul ca perioada 1 ianuarie - 12 februarie va fi una nelucrata. Pe parcursul concediul medical nu acumulati zile de CO iar salariatii, potrivit legislatiei in vigoare, nu pot beneficia de CO si medical simulatan. Acest lucru este prevazut in OUG 158/2005 actulaizata. Pentru a putea beneficia de CO pe anul 2012 va trebui ca imediat dupa incheiera concediului de lauzie sa reveniti la locul de munca si sa desfasurati activitate. Pentru a beneficia de 2 zile de CO va trebui sa lucrati 1 luna de zile. Angajatorul probabil ca nu vede rostul pentru care doriti neaparat sa efectuati un CO pe 2012 dat fiind faptul ca dupa finalizarea conceidului de lauzie, presupun ca veti intra in concediu crestere copil, moment in care CIM se va suspenda impreuna cu toate drepturile salariale, inclusiv concediu.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024