ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna dupa concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In luna mai, am inaintat cererea de concediu de odihna ( concediu planificat conform programarilor efectuate in decembrie 2013 , pentru anul 2014) pentru data de 10 iunie, zi de inceput. Acum ma aflu in concediu medical care probabil se va sfarsi dupa data de 10 iunie.Cum sa procedez ? Trebuie sa anunt cand inceteaza concediu medical? Trebuie sa trimit concediu medical? Se efectueaza zilele de concediu de odihna in continuarea concediului medical? Va multumesc.

Adaugata in: Concedii Concedii
Crina Popa
 User  Crina Popa
a intrebat la 28 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2014
Concediul medical se comunica verbal angajatorului in 24 de ore de la acordarea lui, iar certificatul trebuie sa ajunga la el pana cel tarziu pe data de 5 a lunii urmatoare celei in care este eliberat. Zilele de concediu vor fi reprogramate dupa ce terminati concediul medical, inaintati o noua cerere pentru acordarea lui. Il puteti lua si in continuarea medicalului imediat, este corect si asa. Dar dupa ce angajatorul aproba cererea de concediu puteti pleca efect in perioada de odihna.

Nu le puteti efectua simultant pentru ca odata acordat concediul medical cel de odihna se suspenda asa cum prevede OUG 158/2005.

Nu ar trebui sa pierdeti din durata celui de odihna ca urmare a acordarii medicalului. Legislatia europeana, Directiva CE 88/2003 prevede ca durata medicaului nu influenteaza dreptul la concediul de odihna, angajatul fiind pus in situatia de a nu-si putea exercita acest drept din motive neimputabile lui.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024