ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna in cazul weekend-ului in care se lucreaza


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! La firma la care lucrez se lucreaza si in zilele de sambata si duminica. Daca trebuie sa ii dau concediu de odihna si angajatul vrea de sambata sau duminica, cum procedez? Eu cum ii scad zilele de concediu de odihna luate de duminica pana vineri? Ii scad 5 zile de concediu sau 6 zile?

Margareta P
 User  Margareta P
a intrebat la 26 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Monica Matei la 16 Feb. 2015
CO se acorda in zile lucratoare Conform Codului muncii republicat, iar zilele de sambata si duminica nu sunt zile lucratoare prin lege.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Matei
 User Monica Matei
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Ian. 2015
Buna ziua,

Am si eu un caz similar pentru o companie de productie care lucreaza in program special " flux continuu" (cu foc continuu), respectiv 12 zile (cate 4 zile in schimburile 1,2,3 ) urmate de 4 zile libere. In situatia in care angajatul solicita efectuarea a 2 zile de concediu de odihna in zilele de sambata si duminica, zile in care conform programului de lucru acesta trebuia sa fie prezent la servici care este modalitatea corecta de tratare a acestui caz.

Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Sep. 2013
Zilele de concediu se acorda in zile lucratoare, nu in zile libere legal si nici in zile de sarbatoare legala. Durata concediului poate include si zile de weekend, dar ele nu intra in calculul zilelor de concediu. Daca doreste o perioada mai lunga, astfel incat sa cuprinda si sambata si duminica, poate solicita eventual de vineri pana vineri concediul, vor fi 6 zile de CO si 2 de repaus libere legal.

Pentru zilele de weekend oricum el primeste, sau asa ar trebui, alte doua zile din saptamana conscutive drept repaus saptamanal. Deci numarul de zile lucrate in luna este acelasi, doar ca se face acesta mica rocada. Insa zilele lucratoare raman in continuare L-V, chiar si in astfel de cazuri.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024