ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna inainte de concediu prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In data de 1 iulie intru in concediu prenatal. Intrebarea mea ar fi -cate zile de concediu am dreptul pana la aceasta data? Mentionez ca nu am avut concediu pe anul acesta, in contract scrie 21 anual.Sefa a spus ca 8 zile( 1.75 x 5 luni)- am intrebat o pe 5 iunie.Luna iunie nu se ia in considerare? Am inteles ca as avea dreptul la concediu de odihna si in lunile in care stau in prenatal, cand le pot lua ? Am nevoie urgent de un raspuns , multumesc mult.

Adaugata in: Concedii
Andreea Vasile
 User  Andreea Vasile
a intrebat la 05 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2014
Aveti dreptul la concediu de odihna pentru perioada din an pana la intrarea in crestere copil. Daca doriti sa efectuati CO anterior intrarii in prenatal, pana la acea data aveti dreptul la numarul de zile aferente perioadei lucrate din anul 2014. Daca lucrati din luna februarie la acest angajator atunci este corect facut calculul. Pentru perioada de concediu medical zilele de CO se vor acorda dupa ce reveniti la lucru din CIC sau inainte de solicitarea lui, dupa cum optati. Angajatorul poate alege sa nu le acorde inainte de intrarea in prenatal pentru ca ar fi zile efectuate in avans.

Concediul medical insa nu afecteaza durata CO anual, in baza Directivei CE 88/2003. Iar Constitutia Romaniei prevede ca odata cu integrarea in spatiul comunitare legiile comunitare au intaietate in fata celor nationale, mai ales daca sunt mai favorabile salariatilor.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024