ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna inainte de prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Insarcinata fiind, pot beneficia de concediul de odihna aferent acestui an? Am ca data probabila a nasterii data de 05.10.2014, doresc sa beneficiez dupa nastere de 56 de zile din cele 126, prin urmare CIM se va suspenda la data de 30.11. As avea dreptul la 17 zile de concediu de anul acesta, pot sa le iau pe toate? De asemenea, beneficiez si de 6 zile de concediu suplimentar pentru vechime pe an, pot sa le iau si pe acestea?
O ultima intrebare: am inteles ca se poate beneficia si de zielel de concediu aferente anului urmator de lucru (desi eu nu prea cred asta). Va rog sa imi spuneti daca este asa sau nu.

Multumesc

Claudia Ivascu
 User  Claudia Ivascu
a intrebat la 01 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2014
Aveti dreptul la concediul de odihna aferent anului 2014 si proabil o parte din 2015 pana la data intrarii in concediul pentru crestere copil. Concediul medical pentru sarcina si lauzie nu influenteaza durata celui de odihna, cuvenita prin lege si negociata in contract.

Zilele de concediu de odihna le puteti efectua si dupa revenirea din medical sau din crestere copil, nu este obligatoriu sa le parcurgeti acum. O puteti face, daca doriti, printr-o cerere de concediu, insa este necesar ca angajatorul sa aprovbe cererea respectiva inainte sa plecati efectiv in concediu.

Nu se acorda in avans concediul pentru anul urmator, si oricum pentru perioada in care veti fi in concediu crestere copil nu aveti dreptul la concediu de odihna. Zilele de odihna din anul 2015 le puteti efectua fie atunci, inainte de a intra in crestere copil, fie dupa revenirea la lucru.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton alexei delimart Gratiela Petrescu Viviana Serni adriana iancu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024