ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna institutii bugetare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Lucrez la o institutie bugetara.
In perioada noiembrie 2009- martie 2010 am fost in concediu medical, concediu de sarcina si lehuzie, iar din martie 2010 pana in februarie 2012 am fost in concediul pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de doi ani.
In cursul anului 2012, am solicitat concediu de odihna pentru cele 11 luni lucrate in anul 2012. Conducerea institutiei nu mi-a acordat concediu, motivand ca, conform HG250/1992 Art 5 al 2, deoarece am avut in cursul anului 2009 douazeci si una de zile de concediu , pentru anul 2012 nu mi se mai cuvine nimic.

Mi-au dat si un raspuns de la MMPS la o adresa facuta de ei (pe care nu am vazut-o), dar in care scrie doar ca prevederile articolului 5 din HG 250 se aplica si la persoanele care revin din concediu de ingrijire copil.
Mie mi se pare logic sa mi se acorde concediu de odihna proportional cu perioada lucrata atat pentru anul 2009, cat si pentru anul 2012, conform Codului Muncii.

Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am dreptate, unde as putea sa ma adresez pentru solutionarea cazului, in afara de justitie?
Va multumesc mult.

Adaugata in: Concedii
Stefania Marinescu
 User  Stefania Marinescu
a intrebat la 27 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Feb. 2013
Asa ar trebui, mai ales ca Directiva CE 88/2003 prevede ca durata concediului medical nu mai afecteaza concediul de odihna al salariatului.

Ar trebui in instanta, ea va poate acorda, prin hotarare judecatoreasca, drepturile neacordate de salariat. Mai ales in privinta acordarii concediului de dodihna, pentru ca putini angajatori cunosc si aplica prevederile acestei directive.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024