ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna la desfacere CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog suport in urmatoarea situatie:

Am angajat o contabila in departamentul pe care il conduc cu data de 02.06.2017 pe perioada nedeterminata si cu perioada de proba de 90 zile calendaristice. De la data angajarii pana la zi aceasta persoana a facut repetat anumite greseli in ceea ce priveste responsabilitatile pe care le-a avut conform fisei postului: inregistrari contabile eronate, operare de plati online eronate, atitudine necorespunzatoare fata de furnizori, administrator cat si de mine cand i-am atras atentia vizavi de greseli. Fiind in perioada de proba, in data de 21.07.2017 i-am adus la cunostinta ca i se va desface contractul de munca cu data de 31.07.2017 cu art 31 Codul Muncii. Ne-a rugat sa ii desfacem contractul cu acordul partilor si nu cu art 31, lucru cu care am fost de acord cu mentiunea ca la acea data nu s-a intocmit nici un document intre parti totul desfasuranduse verbal. In dimineata de 25.07.2017 am fost anuntata printr-un mesaj telefonic ca nu vine la servici in acea zi.In data de 26 a venit la servici dar nu a intocmit nici o cerere de concediu de odihna. In data de 27 a venit la servici dar la ora 15 (desi programul era pana la ora 16) si-a luat poseta, a spus ca pleaca mai repede acasa si dusa a fost. Astazi dimineata in 28.07.2017 trebuia sa fie la inceperea programului (ora 8) sa isi intocmeasca situatia soldurilor din banci si scadentarul pentru a-l trimite pe mail administratorului dar nu a mai ajuns la munca. Dupa ora 8.30 am sunat-o la telefon, a raspuns la ora 8.45 la al doilea apel, a pus ca nu mai vine, ca o doare in cot de documentele pe care trebuie sa le intocmeasca si mi-a inchis telefonul.

Mentionez ca nu o data a spus colegelor din birou ca ea a lucrat anul trecut la 5 firme si de la fiecare a plecat cu demisie la zi fara preaviz. Stiu ca nu are nici o relevanta acest lucru in situatia data, am vrut sa subliniez doar ce fel de om este.
Am aflat ulterior si ca a deschis acum ceva vreme un proces impotriva Termoficare SA pentru ceva drepturi salariale (am gasit pe net).

Va rog frumos sa ma ajutati in desfacerea corecta a acestui contract de munca: cum ar trebui sa fac desfacerea conform art 31 sau disciplinar. Ce recomandati? Cum sa procedez ce cele 3 zile de concediu de odihna de care ar trebui sa beneficieze?

Multumesc frumos!

Mirela Cristina
 User  Mirela Cristina
a intrebat la 28 Iul. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mirela Cristina
 User Mirela Cristina
a raspuns userului Di Diana la 31 Iul. 2017
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Di Diana
 User Di Diana
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2017
Buna ziua, parerea mea este urmatoarea:
desfaceti CIM-ul cf. art. mentionat de dvs, si anume 31 (3), printr-o notificare.
Pentru zilele in care a lipsit nemotivat, o pontati intocmai "nemotivat", iar zilele de concediu la care ar fi avut dreptul se platesc la lichidare.
O zi buna!

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024