ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna neefectuat(neoferit de angajator)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Vin la dumneavastra cu o intrebare : In perioada sep2009-apr2014 am lucrat intro socitate de paza .De la inceputul anului 2014 au inceput intarzieri salariale.In aprilie 2014 am plecat prin demisie.In perioada sep2013-aprilie2014 nu mi sau dat (sa refuzat) zilele de concediu.Dupa plecarea prin demisie societatea unde am lucrat refuza ( ma duce cu vorba) sa-mi plateasca salariu pe ultima luna si concediu de adihna .Stiam ca :

Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Mentionez ca incerc sa iau legatura cu socitatea respectiva dar nu imi raspund mini la telefon si nici la e-mail.....................ce ma sfatuiti sa fac in acesta situatie ?

Petrica Harpa
 User  Petrica Harpa
a intrebat la 30 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Iun. 2014
Depuneti o plangere la ITM pentru incalcarea obligatiilor legale si mergeti in instanta de judecata pentru a va putea recupera drepturile salariale neacordate de catre angajator la timp.

Zilele de CO ramase neefectuate se platesc in mod normal odata cu drepturile salariale din ultima luna lucrata anterior incetarii CIM.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024