ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna sau CCI


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in legatura cu urmatoarea situatie:
Profesor suplinitor din sept. 2012, in lunile mai si iunie a beneficiat de indemnizatie (prenatal), a nascut in iunie. Dupa cele 42 zile de lauzie, va avea efectuate 100 zile de indemnizatie de maternitate. Intrebarea mea este:
Imediat dupa lauzie poate beneficia de concediul pentru cresterea copilului si i se incheie contractul de munca la institutia X, sau mai poate avea calitatea de salariat pana ce isi va efectua si concediul de odihna de 62 de zile prevazut in CIM?
Ati putea sa ma ajutati si cu un act normativ?
Va multumesc!

Adaugata in: Concedii
Eliza Popa
 User  Eliza Popa
a intrebat la 23 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2013
Daca aveti contract pe perioada determinata de timp , acesta inceteaza de drept la data pentru care a fost incheiat chiar daca sunteti in concediu de maternitate sau CIC. Concediul medical de maternitate va fi preluat in plata de casa de sanatate teritoriala iar dreptul de concediu de odina neefectuat vi se compenseaza in bani la data incetarii CIM. DVS. spuneti ca ati efectuat 100 de zile de concediu de maternitate din care 42 de zile postanatal.Aveti posibilitatea sa depuneti dosarul pentru CIC sau sa va luati diferenta de concediu medical de maternitate pana la cele 126 zile.De regula aceasta decizie se ia in functie de interesul dvs si anume care situatie va este mai favorabila din punct de vedere pecuniar .Daca vi se platesc cele 62 de zile de concediu de odihna neefectuat va recomand sa depuneti dosarul pentru CIC.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2013
Puteti intra in crestere copil imediat dupa finalizarea concediului de lauzie, chiar dupa cele 42 de zile. Nu este obligatoriu sa efectuati concediul de odihna inainte de a intra in crestere copil, el se poate reporta si il puteti efectua dupa revenirea din crestere copil. Nu stiu ce este acea indemnizatie de materniate, pentru 100 de zile. Indemnizatia de maternitate se poate acorda maxim 126 de zile, insumand concediul pre si postnatal, sau doar postnatal daca toate cele 126 de zile sunt efectuate dupa nastere. Odata cu intrarea in concediul pentru crestere copil primiti indemnizatie pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024