ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de paternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: ma aflu in concediu crestere copil incepand cu data de 06.03.2012, iar incepand cu data de 01.06.2012 sotul meu a fost dat afara de la servici. Va intreb: el ar putea sa intre in concediu crestere copil in locul meu iar eu sa ma reintorc la serviciu avand in vedere ca de 1 luna de zile nu mai are servici si daca eu ma intorc la servici si el beneficiaza de acest concediu, eu mai primesc cei 500 ron de la stat datorita faptului ca ma intorc inainte de implinirea unui an a copilului? Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Flori Camelia Dagos
 User  Flori Camelia Dagos
a intrebat la 06 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Daca sotul dvs de la 1 iunie pana in prezent nu a lucrat si nu a figurat in somaj atunci el nu poate solicita indemnizatie pentru ca nu are continuitate, nu indeplineste conditia celor 12 luni anterioare nasterii copilului lucrate conform OUG 111/2010.

Stimulentul de insertie se acorda daca ati optat pentru concediu pana la 1 an si reveniti la locul de munca anterior implinirii acestei varste de catre copil sau in situatiile in care salariatul(a) renunta la concediu, revenind la locul de munca imediat dupa concediul de lauzie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Iul. 2012
Poate sa beneficieze sotul dumneavoastra de indemnizatie daca indeplineste conditia de la art 2 din OUG 111 DIN 2010 .
1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
...
Potrivit acestei ordonante, se beneficiaza de indemnizatie sau de stimulentul de insertie in functie de optiunea facuta la solicitarea pentru a beneficia de indemnizatie, respectiv pana la implinirea unui an sau 2 an. Stimulentul de insertie se acorda atunci cand optati pentru indemnizatie  pana la implinirea varstei de un an de catre copil.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Viviana Serni Gratiela Petrescu Marius Ion Ioana Popa G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024