ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de risc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Eu sunt angajata de la 15 octombrie 2012 la o societate. In prezent sunt insarcinata in 7 saptamani si nu ma simt bine deloc. As vrea sa imi iau concediu de risc de la 16 saptamani daca se poate. Vreau sa stiu daca beneficiez de indemnizatie penrtu 2 ani si in momentul in care imi iau cu risc cine ma plateste in acea perioada pana nasc? De unde pot lua banii?

Va multumesc mult.


Adaugata in: Concedii
Alina Armene
 User  Alina Armene
a intrebat la 05 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mar. 2013
Concediul de risc maternal nu va afecta dreptul la indemnizatie si concediu crestere copil, se va resimiti insa in calcularea indemnizatiei, putand duce la stabilirea unui cuantum mai mic.

Concediul de risc se acorda de medicul de familie, in baza unui acord intocmit de angajator si medicul de medicina muncii. Indemnizatia medicala este platita de angajator iar acesta isi va recupera banii de la FNUASS. Trebuie sa ii prezentati lui certificatul medical. Valoarea indemnizatiei este de 75% din media veniturilor salariale brute din ultimele 6 luni anterioare celei in care ati primit concediul.

Daca in urma raportului intocmit nu rezulta conditii de risc pentru dvs si copil, variata este sa intrati in concediu de incapacitate temporara de munca (medical pentru boala obisnuita, pe scurt.)

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024