ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua sunt insarcinata in 18 saptamani lucrez intr-un mall la o firma de accesorii de telefoniie trebuie sa ma aplec , stau in picioare (am scaumn pot sa stau si jos dar sunt clienti nu prea am timp sa ma plictisesc ),sunt foarte ametita, ma doare spatele am si stari de voma, cate o data nu ma simt in stare sa conduc masina nici un km dar sa merg 25 km la servici. am fost in concediu de la medicul de familie din data de 22.04-30.04 iar medicul ginecolog din01.05-14.05 dupaceea medicul mia recomandat sa imi iau de risc maternal ce se da de la medicul de medicina a muncii.vreau sa specific ca firma e din alt judet si dansii miau spus ca ei accepta concediile care le duc ca sanatatea mea e mai importanta, mai vreau sa mentionez ca suntem doar 2 fete pe un magazin si intre timp au angajat alta fata , mam apucat sa sun sa iau legatura cu un medic de medicina muncii si mia zis ca numai in data de 15.05 poate sa ma primeasca.pe atunci eu nu mai am concediu si nici nu stiu de ce acte am nevoie ca sa poata sa imi dea concediu din data de 15.05 si sa nu il intrerup ?

Adaugata in: Concedii
Alexandra Herenean
 User  Alexandra Herenean
a intrebat la 07 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2014
Nu trebuie sa suntati dvs medicul de medicina muncii, este obligatia angajatorului ca in 10 zile de la primirea instiintarii in scris asupra sarcinii dvs. sa informeze ITM-ul si impreuna cu medicul de medicina muncii sa demareze procedura de evaluare a riscurilor, apoi sa intocmeasca un raport in care sa fie inclusa recomandare pentru concediul de risc maternal si prezentate riscurile la care va expuneti. Din ce spuneti reiese ca angajatorul nu prea si-a indeplinit obligatiile legale, asta daca l-ati informat in scris referitor la starea dvs.

Dupa ce aveti acest raport cu el mergeti la medicul de familie si solicitati concediul de risc maternal pe baza lui.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024